26/3

Under veckan bytte jag ut glödpennan mot dremmeln istället och för att göra papperstryck. Det var ju både roligt och resultatet blev ju spännande.

Vi arbetade med furuplywood som man även har möjlighet och karva o rista i manuellt men jag valde dremmeln mest för att komma igång och använda den mer. Vi använde svart färg men det finns förstås fler färger. Vissa av oss jobbade med träets åldringar för att skapa mönster vilket vart riktigt bra men jag valde istället en bild istället. Sen blev det tryck.

Resultatet blir ju olika varje gång och man kan ju använda vilket papper som helst tidningspapper, tapet, silke osv.

Bara för att testa vad spår med glödpennan ger så brände jag en björn och la under pressen vilket också gav ett fint resultat.

Nu återstår att dels ska det torka men sen kan det bli kul att prova rama in.

Min sambo har blivit klar med sängbordet till stugan. Vilket proffs han är o så himla mysigt det kommer att bli när vi tar upp det i påsk. Jag har filmat en del under tillverkningen och jag hoppas kunna sätta ihop det snart för att visa för den intresserade. Men bilder kommer i alla fall. Trämaterialet kommer från en fura vi hittade på sjöbotten vid stugan, likaså driveden som han har gjutit in. Stenar fick vi ta några vi hade hemma eftersom vi inte hade plockat med några sådana. Men det kommer vi göra i år för jag hoppas han vill fortsätta poxa🥰.

Vilket otroligt jobb och så himla fint det kommer att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.