Om mig

Jag heter Linda Jonsson, är 47 år och bor i en by i Västernorrland tillsammans med sambo och två söner.

Jag född och uppvuxen här i Stöde. Har under mitt liv jobbat i Sundsvall på kontor med data och telefoni. Att pendla samt att sitta i ett kontorslandskap med mycket stress och ljud gjorde att allt kvävde mig och jag drabbades av utmattningssyndrom. Det medförde en lång sjukskrivning och sen dess har jag sakta insett att jag vill ändra mitt liv. Men mycket gjorde att jag inte kunde gå någon avancerad utbildning i stadsmiljö och efter att ha arbetsprövat på orten så fick jag en så stark längtan att få göra något helt annat. Jag älskar tystnaden, lugnet i naturen, stillheten vid stugan. Frisk luft och långa svamp och bär turer som kan avslutas med bastu och dopp i sjön när solen går ner. Där tänker jag hämta ork och inspiration för att hitta mitt nya liv i mitt egna tempo.

Under hösten 2019 köpte jag en glödpenna och började bränna i trä, det är bland annat därifrån jag fått iden till min sida om bastukonst. Vi har även byggt en bastu vid stugan som varit lite av ett långtidsprojekt på 4 år och man blir nog aldrig klar. Jag känner att bastu är något som ska vara avkopplande med en doft av tallbarr, vilsam musik och något att vila ögonen på. För 1 år sedan jag bestämde mig för att söka till konstlinjen på Ålsta folkhögskola. Med start hösten 2020 och förhoppningsvis fram till sommaren 2022 kommer jag att hålla på med keramik, grafik, måleri, textil och kanske lite foto och film.

Tanken var att blogga mer ofta men det uteblev. Det skapades en stress att jag måste publicera något hela tiden så nu tänker jag om och skriver när jag känner att jag vill delge något. Tanken från början var att mest bastu men det blev mer om skoltiden men det känns bra att få göra det.

Välkommen att följa mig ett år till på Ålsta Folkhögskola.

Linda

Man får gärna lämna kommentarer under mina blogginlägg eller maila och sen finns jag också på instagram #artofsaunasweden.